Marević: Pet šlepera humanitarne pomoći kreće prema Ukrajini

01.03.2022.

18:02

Autor: V.G./Hina/HRT

Humanitarna pomoć

Humanitarna pomoć

Foto: Slaven Branislav Babic / PIXSELL

Načelnik Sektora za pripravnost i koordinaciju u Ravnateljstvu civilne zaštite Tomislav Marević rekao je u utorak u Jastrebarskom da iz Logističkog centra civilne zaštite šalju pet šlepera humanitarne pomoći s opremom koju je Ukrajina deklarirala kao potrebnu.

- Šaljemo pet šlepera u kojima je oprema koju je Ukrajina deklarirala kao potrebnu, rekao je Marević novinarima u Logističkom centru civilne zaštite iz kojeg humanitarna pomoć ide Ukrajini.

Riječ je o medicinskoj opremi za ranjenike i bolesnike, opremi za zbrinjavanje ljudi: dekama, krevetima i sličnom, pogotovo za utopliti se, nužnim potrepštinama i drugom.

Najavio je i da će biti još tegljača kojima će biti upućena humanitarna pomoć Ukrajini.

Pojasnio je da će humanitarnu pomoć kamioni dostavljati do logističkih centara na samoj granici s Ukrajinom, a za dalje će, kaže, vidjeti kako će se stvari razvijati.

- Ovih naših pet šlepera će istovariti robu u logističkom centru na mađarsko-ukrajinskoj granici, a dalje će se onda otvarati koridori za dostavu prema unutrašnjosti gdje je potrebno, kazao je Marević.

Dodao je i da će pratnju konvoju pružati Ravnateljstvo civilne zaštite kako bi bilo jasno da se radi o konvoju humanitarne pomoći te se očekuje i da će sam put trajati oko 24 sata.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!