13:11 / 21.03.2019.

Autor: M.Š./HRT

Markić: Kao i cijelu EU, zabrinjava nas povratak boraca iz Iraka i Sirije

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ravnatelj SOA-e Daniel Markić ponovio je da nisu "vrbovali" pripadnike selefijskog pokrete u BiH.
Na saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost  prihvaćena su izvješća sigurnosnih službi za 2018. Po završetku sjednice,  ravnatelj SOA-e Daniel Markić negirao je optužbe Dragana Mektića, o vrbovajnu i naoružavajnu islamskih ekstremista u BIH od strane hrvatskh službi.

Hrvatska odbacuje Mektićeve optužbe

Kazao je i kako vjeruje da će s vodstvom Obavještajno-sigurnosne agencije BiH razjasniti te optužbe, no priznao je i da je bilo kontakata s barem jednom osobom za što tamošnji obavještajci znaju.

- Jasno negiram - toga nije bilo. S tim je osobama SOA, naravno, razgovarala i želi razgovarati jer moramo, radi vlastite sigurnosti i sigurnosti naših susjeda i sigurnosti EU-a i NATO-a. Zabrinjava nas povratak boraca iz Sirije i Iraka, ali ne samo nas, nego cijelu Europu", izjavio je Daniel Markić.

- Što se nas tiče, odgovori koje smo dobili argumentirani su i točno je rečeno što se događa. Prema tome, onaj tko ne da argumente ima ozbiljan problem. Tu se, po meni radi očito o potrebama dnevnopolitičke situacije unutar BiH, a prelomilo se na Hrvatsku, rekao je predsjednik Odbora Ranko Ostojić.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!