Marko Marušić srušio s trona Damira Bajsa

31.05.2021.

16:35

Autor: Suzana Balen/Marijana Kranjecv/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Marko Marušić

Marko Marušić

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon dva desetljeća HDZ opet ima župana u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Široj javnosti donedavno nepoznat 37-godišnji Marko Marušić srušio je s trona Damira Bajsa.

Veliko slavlje nakon pobjede na izborima. Marko Marušić s više od 5.200 glasova pobijedio je Damira Bajsa. Povjerenje mu je dalo svih pet gradova i 12 općina u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

- Ono što želim svakako poručiti je da želim biti župan svih naših građana bez obzira na političke boje i neki naš drugačiji svjetonazor, rekao je Marušić, novoizabrani bjelovarsko-bilogorski župan.

Kao prve poteze ističe smanjenje plaće župana i bolju suradnju s gradonačelnicima i načelnicima.

- I o
no što smo cijelo vrijeme u kampanji prezentirali je da samo zajedničkom suradnjom župana, gradonačelnika i načelnika te u suradnji s Vladom možemo našu županiju pokrenuti iz društva najnerazvijenijih, dodao je.

Čestitao mu je i protukandidat Damir Bajs, koji će, kaže, nakon dva uzastopna mandata župana najvjerojatnije aktivirati saborski mandat.

- Želim mu svaku sreću, dobro vođenje županije i da radi na dobrobit svih nas ovdje. Mi ćemo biti dobra oporba i konstruktivna, ali i kritička, kako u Županijskoj skupštini, tako i drugdje rekao je Bajs, dosadašnji bjelovarsko-bilogorski župan.

Drugi krug izbora održao se i za načelnike četiriju općina. Samo je u jednoj od njih stari zadržao mandat HDZ-ov Žarko Žgela u Severinu. Dvojicu najdugovječnijih načelnika zamijenili su novi. U Velikom Trojstvu HSS-ovca Ivana Kovačića pobijedio je mladi HSLS-ovac Marko Kutanjac. U Šandrovcu DHSS-ovog Josipa Dekalića HDZ-ov Dario Halauš. A novog načelnika ima i općina Đulovac u kojoj je HDZ-ovog kandidata pobijedio Anđelko Kolić iz koalicije Damira Bajsa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!