Markotić: Pratit ćemo situaciju i odlučivati prema potrebi

31.08.2020.

15:52

Autor: T.V./HRT

default error photo
Na sastanku se razgovaralo o ljudskim i tehničkim potencijalima u slučaju ponovnog velikog pritiska, dostupnosti aparata za testiranje, reagensa, ali i broju testova - sve kako bi se na jesen moglo pravodobno reagirati.
Nakon što su zbog velikih gužvi za testiranje na koronavirus Klinika za infektivne bolesti i Hrvatski zavod za javno zdravstvo preuzeli dio uzoraka od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i nakon što su rješeni zaostaci - čelnici 3 institucija ponovno su se sastali.

Razgovaralo se o ljudskim i tehničkim potencijalima u slučaju ponovnog velikog pritiska, dostupnosti aparata za testiranje, reagensa, ali i broju testova - sve kako bi se na jesen moglo pravodobno reagirati. - Tu ne možete jednu jedinstvenu shemu napraviti koja će vrijediti svaki dan i idućih tri, četiri mjeseca nego ćemo pratiti situaciji i na taj način kontinuirano prateći detektirati kad se trebamo sastati, odreagirati i napraviti pojačanje timova, testiranja i slično, rekla je Alemka Markotić, ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Fran Mihaljević"

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!