Matija Posavec se ponovno kandidira

11.11.2021.

20:31

Autor: Sara Badžek/T.V./Dnevnik/HRT

Matija Posavec

Matija Posavec

Foto: HTV / HRT

Matija Posavec, koji je dao ostavku na mjesto međimurskog župana nakon što je pokrenuta istraga zbog sumnje na primanje mita, zlouporabu položaja i trgovanje utjecajem, najavio je da će se kandidirati za međimurskog župana na izborima 28. studenog. Prikupio je, kaže, deset tisuća potpisa. Utrku za župana najavilo je još troje kandidata. 

Od rujna pod istragom zbog sumnji u primanje mita, zloporabu položaja i trgovanje utjecajem. Ovako dočekan danas na čakovečkom trgu. Kaže - kandidirat će se na prijevremenim izborima jer građani to žele.

- To je ona poruka koja mi ne dozvoljava da se povučem i da se ne kandidiram. Ne zato jer je to moja želja, nego zato jer sam uvijek funkcionirao tako da sam osluškivao što građani žele, rekao je Matija Posavec, kandidat za međimurskog župana.

- Kakav je bio u školi takav je i sad. Pošten, dobar, predivan, kaže Štefanija iz Čakovca.

Deset tisuća Međimuraca dalo mu je potpis. Neki, pak, to gledaju u nevjerici.

- Dali je mala ili velika - korupcija je korupcija, poručio je Zdravko iz Rijeke.

Dok institucije rade svoj posao - Međimurci će birati između četiri kandidata. Potpise je predala, nekad Posavčeva zamjenica, reformistica Sandra Herman.

- Za daljnje uspješno vođenje naše županije potrebno je iskustvo, znanje, jasan i čvrst stav, potrebna je vizija, ustvrdila je Herman.

A tu je kandidat Fokusa Darko Zver te bivši SDP-ovac Mladen Novak.

- Prvo što ću napraviti kao budući župan bit će javna objava svih troškova, ugovora i računa županije i županijskih poduzeća, kaže Zver.

- Zadatak vlasti međimurske županije je da stvori uvjete i pretpostavke da se obdje može razvijati industrija koje će moći adekvatno platiti ljude da od onog što zarade mogu živjeti, ističe Novak.

Puls Međimurja na izborima neće testirati HDZ. Kažu, ovo je politički igrokaz koji plaćaju građani.

- Mi u politički fajt s okrivljenicima, koji su uz to i priznali svoje djelo, ne želimo ulaziti, poručio je Darko Horvat, predsjednik međimurskog HDZ-a.

Točan broj kandidata znat će se u ponoć - kada istječe rok za predaju lista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!