19:48 / 04.08.2019.

Autor: HRT

Medved: Prisjetimo se sutra svih događaja u Domovinskom ratu

-

-

Foto: - / -

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je da je činjenica da se u društvu uslijed raznih drugih zbivanja ponekad Domovinski rat i operacija Oluja slavlja u drugi plan, da se ponekad se zanemari važnost Oluje.
Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u središnjem Dnevniku HTV-a rekao je da je činjenica da se u društvu uslijed raznih drugih zbivanja ponekad Domovinski rat i operacija Oluja slavlja u drugi plan, da se ponekad se zanemari važnost Oluje.

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

Pozvao je sve građane da se sutra prisjete svih događanja u Domovinskom ratu, svih bitaka, svih teških trenutaka obrane, i da Dan pobjede i domovinske zahvalnosti proslave dostojanstveno.

Rekao je da je i u odnosu prema hrvatskim braniteljima bilo loših postupaka, ali da ova Vlada čini iznimno velike napore kako bi vratila puni dignitet braniteljima i Domovinskom ratu.

- U tri godine donijeli smo jedinstveni novi zakon koji je kroz jedinstveni pravni okvir prepoznao najbitnija područja koja su vezana za branitelje i Domovinski rat. Na tom tragu ćemo nastaviti. Unazad nekoliko dana donijeli smo i Zakon o osobama nestalima u Domovinskom ratu, a pred nama je donošenje zakona o civilnim žrtvama. Svakodnevno moramo ulagati napore ako se uloga branitelja nikada ne bi zanemarila. Iako se ponekad stječe dojam da nam nedostaje jedinstvo, ono je prisutno i danas, i na tom tragu je i obveza svih nas, i medija i dužnosnika, svih koji mogu utjecati na očuvanje tih vrijednosti, rekao je Medved među ostalim.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!