21:14 / 09.09.2019.

Autor: HRT

Medved: S optimizmom i hrabro za domovinu kakvu smo željeli

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Gospiću je obilježena 26. godišnjica vojno-redarstvene operacije Medački džep. Održana je sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu te svečani mimohod.
U Gospiću je obilježena 26. godišnjica vojno-redarstvene operacije Medački džep. Održana je sveta misa za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu te svečani mimohod. Tijekom borbenih djelovanja do povlačenja hrvatskih snaga poginulo je šest pripadnika Hrvatske vojske te sedam pripadnika specijalne policije MUP-a, a 53 su ranjena.

Izaslanik premijera Andreja Plenkovića, ministar branitelja Tomo Medved je rekao da taj datum obilježavamo jer je bio iznimno važan za obranu grada Gospića, Liku i domovinu Hrvatsku, a pohvalio je što na današnjem skupu bilo mnogo mladih ljudi. 

- Usmjereni smo ka gospodarskom razvitku i stvaranju kvalitete života, rekao je pozvao sve da s optimizmom i hrabro danas koračaju u budućnost, stvarajući domovinu baš onakvom kakvu smo željeli kad smo krenuli u njezinu obranu u Domovinskom ratu, rekao je Medved.

Izaslanik predsjednice Republike Ante Deur zauzeo se da se o značaju Domovinskog rata i pobjedonosnih operacija ne govori samo na takvim skupovima, nego i u školama i na fakultetima, da Domovinski rat uđe u znanstvene radove. 

Izaslanik predsjednika Hrvatskoga sabora,  državni tajnik Ministarstva uprave Darko Nekić poručio je da se moraju čuvati i obilježavati stečevine Domovinskog rata kako bi se "začepila usta svima koji nisu željeli slobodnu Hrvatsku, a u Hrvatskoj i u najbližem susjedstvu ima ih puno". Pozivajući sve na zajedništvo, pozvao je institucije da se ojača gospodarstvo i demografska obnova te da danas sve obitelji u Hrvatskoj žive dostojanstveno. Istaknuo je da je to zadaća koja "čeka ovu novu generaciju hrvatskih političara jer je prethodna generacija učinila ono što brojne prethodne nisu uspjele".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!