Medved: Slučajevi urušavanja objekata u Sisku obvezuju na intenziviranje uklanjanja

25.08.2022.

13:19

Autor: Hina/HRT/E.L.S.

Tomo Medved

Tomo Medved

Foto: HRT / HRT

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved rekao je na sjednici Vlade da slučajevi urušavanja dviju zgrada u Sisku obvezuju na nastavak i dalje intenziviranje aktivnosti uklanjanja objekata koji prijete sigurnosti.

Medved je istaknuo da je dosad uklonjeno 650 objekata na području Sisačko-moslavačke županije koju je potkraj 2020. pogodio razoran potres.

- Ali ovi slučajevi urušavanja objekata nas obvezuju na nastavak i daljnje intenziviranje uklanjanja oštećenih objekata, poglavito onih koji prijete sigurnosti, kazao je.

U procesu obnove dosad su 7732 obiteljske kuće dodijeljene projektantima, obnovljeno je 3280 obiteljskih kuća, a trenutno se radovi obavljaju na 695 obiteljskih kuća. Kod izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća ugovorena je izgradnja njih 312 vrijednih 273 milijuna kuna, a u postupku je odabir izvođača za dodatnih 266 obiteljskih kuća.

Nastavljaju se i radovi na izgradnji ukupno osam zamjenskih višestambenih zgrada, u Petrinji, Topuskom i Glini, vrijednosti 208 milijuna kuna.

- U tijeku je i natječaj za odabir izvođača za tri višestambene zgrade u Glini i jedne u Dvoru, kazao je Medved.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!