Medved: Završetak brzih pregleda objekata u SMŽ-u do 28. ožujka

18.03.2021.

15:10

Autor: A.M./Hina/HRT

Tko odlazi, a tko ostaje u Vladi?

Tko odlazi, a tko ostaje u Vladi?

Foto: IMS/HTV / HRT

Proces prvih sigurnosnih pregleda, tzv. brzih pregleda objekata oštećenih u potresima u Sisačko-moslavačkoj županiji, planira se završiti do 28. ožujka, najavio je na sjednici Vlade potpredsjednik Vlade i načelnik Stožera za uklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.

Do sada su u toj županiji pregledana 35.572 objekta, od kojih je crvenu oznaku dobio 4301, a žutu 7701, kazao je Medved u redovitom izvješću o stanju nakon potresa na sjednici Vlade.

Istaknuo je da je do sada u toj županiji ukupno zaprimljeno 5458 zahtjeva za obnovu.

Govoreći o aktivnostima Stožera, istaknuo je da se nastavljaju postavljati kontejnerska naselja. Pri završetku je naselje u Glini, u fazi postavljanja je ono u općini Majur i Prnjavoru Čuntičkom, a u Mošćenici su odrađene pripreme za postavljanje kontejnerskog naselja.

Među aktivnostima Stožera je i obilazak skladišta doniranoga građevinskog materijala kako bi dobili uvid u postupanje s doniranim građevinskim materijalom i osigurali transparentnost, dodao je.

Lokalni stožeri u sljedećih 30 dana dostavljat će Središnjem uredu za stambeno zbrinjavanje evidencije o nužnosti potrebe popravka nekonstrukcijskih elemenata, dimnjaka i zabatnih zidova, nakon čega će Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje izraditi projektnu dokumentaciju za te hitne popravke. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!