Mićović: U Primorsko-goranskoj županiji 1200 novooboljelih

06.01.2022.

07:51

Autor: T.V./HRT

Ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović

Ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije Vladimir Mićović

Foto: HTV / HRT

- U Primorsko-goranskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 1200 novooboljelih, tijekom jučerašnjeg dana obrađeno je 4000 uzoraka, rekao je ravnatelj NZJZ-a Primorsko-goranske županije prof. dr. sc. Vladimir Mićović gostujući u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska". 

- Očekivani, nažalost, broj, koji je dramatično visok, transmisija je na najvećoj mogućoj razini, onoj petoj, reproduktivni broj se približava dvojci. Imamo jedan zaista evolutivni rast koji se mogao očekivati u srazu delte, koja je još uvijek prisutna, i omikrona, koji zauzima svoje predominacijsko mjesto u tom zaražavanju, rekao je prof. Mićović

Stanje u KBC-u Rijeka je stabilno, potvrdio je u emisiji "Dobro jutro, Hrvatska" ravnatelj te bolnice prof. dr. sc. Alen Ružić.

- Mi bilježimo blagi porast. Jučer je bilo 105 hospitaliziranih zbog bolesti COVID-19, a na samo Silvestrovo je bilo 98. U tom pogledu trend porasta jest prisutan i mi smo u skladu s tim epidemiološkim podacima poduzeli sve da budemo spremni na daljnji porast. Tu mislim na posteljne kapacitete, na kadrove, na timove, na svu opremu, lijekove. Naravno, sve imamo, spremni smo, poručio je prof. Ružić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!