12:45 / 12.08.2018.

Autor: HRT

Migranti kod Ogulina poginuli u odronu?

-

-

Foto: - / -

Policija provodi očevid kako bi se utvrdile okolnosti njihove smrti. Prema neslužbenim informacijama, stradali su u odronu kamenja, odnosno, nije riječ o kaznenom djelu.
U šumskom predjelu na području Drežnice karlovačka policija jutros je zatekla skupinu migranata. Riječ je o 12 osoba, dvije su pronađene mrtve. Policija provodi očevid kako bi se utvrdile okolnosti njihove smrti. Prema neslužbenim informacijama, stradali su u odronu kamenja, odnosno, nije riječ o kaznenom djelu. Na teren je izašla policija, a zbog složenosti očevida nove informacije bit će poznate tek u ponedjeljak. 

Na mjesto nesreće, 8 kilometara od sela Tomići, policiju su doveli sami migranti. Dvojica stradalih imala su, neslužbeno doznajemo, 24 godine. Prema riječima mještana jednome migrantu smrskan je prsni koš, a drugome je stradao kuk. Njega su uspjeli izvući na cestu i vjerojatno bi bio spašen da bilo brze intervencije hitne pomoći, kažu mještani. Dodaju kako se skupina od 12 mladića između 20 i 30 godina u selu pojavila još sinoć. Kamo je ostatak grupe odvela policija - nije poznato, ali zna se da su migranti željeli domoći Trsta. Mještani kažu da su ih u posljednja dva i pol mjeseca više puta uočili oko sela. Do danas su zabilježene dvije provale u vikendicu i lovački dom u kojima su tražili hranu.Službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški na kratkoj konferenciji za novinare ponovila je da je u nedjelju u 08,10 sati policija dobila dojavu od građanina na osnovi koje je u zaseoku Tomići na području Drežnice u šumi pronađena grupa od 12 migranata. Policija je među migrantima našla dvoje mrtvih. Nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je tek da će se, zbog složenosti očevida, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Nije mogla odgovoriti ni je li u očevid, uz policiju, uključeno i državno odvjetništvo. Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se prilično južnije u odnosu na aktualnu ilegalnu rutu od državne granice s BiH koja vodi područjem uz Generalski Stol i uz Kupu odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!