19:23 / 22.05.2021.

Autor: Dnevnik/B.A./HRT

Mihanović u Dnevniku: Ne mislim za sebe da sam varalica

Vice Mihanović

Vice Mihanović

Foto: Dnevnik / HRT

Vice Mihanović, kandidat za gradonačelnika Splita (HDZ), večeras je u HTV-ovom Dnevniku optužio protukandidata u drugom krugu lokalnih izbora Ivicu Puljka (Centar) da malo toga zna o Splitu te da zato želi odvesti kampanju u smjeru politikantstva.

Mihanović je rekao da je do sad vodio pozitivnu i pristojnu kampanju baziranu na projektima.


- Žao mi je što je gospodin Puljak prije dva dana krenuo u nekom drugom smjeru nazvavši sve nas varalicama. Ja osobno ne mislim za sebe da sam varalica. 30 godina sam poduzetnik i dan-danas imam tvrtku koja zapošljava 25 ljudi i nisam nikoga prevario, rekao je Mihanović.


Vezano za optužbe o plagiranju doktorata Mihanović je rekao kako Puljak iznosi laži i neistine.


- Već sam kazao gospodinu Puljku da će dobiti ono što je tražio. Naime, ja mu moram odgovoriti na takve laži i neistine koje iznosi u javnost. Ja ću i dalje nastojati biti na neki način konstruktivan i konkretan, baziran na konkretnim projektima za Grad Split, poručio je Mihanović.

Elektronska evidencija odlaganja otpada

Što se prometnih projekata tiče, Mihanović je rekao kako su ponudili četiri nova ulaza i izlaza iz grada koji se mogu riješiti u sljedećem mandatu.


- Što se tiče istočne obale, evo, mi je trenutno radimo, jer sam ja na mjestu ravnatelja Lučke uprave, radimo iz europskih fondova ovaj obalni dio, aplicirali smo, i nakon 150 godina od izgradnje sad se ponovno radi, sređuje i proširuje, rekao je Mihanović.


Dodao je kako je u programu ponudio konkretna rješenja za otpad. Naveo je da je potrebno uvesti elektronsku evidenciju odlaganja otpada te da su jedini ponudili konkretnu lokaciju za kompostanu.


- Posla ima puno, mi smo ponudili konkretne projekte i rješenja za te probleme i rokove izvršenja, poručio je.

O većini nakon izbora

U Gradskom vijeću HDZ i Željko Kerum imaju 13 od 31 mandata, kao i Centar, SDP i Možemo! zajedno. Mihanović je rekao je da su osvojili devet vijećnika - kao i prije četiri godine, iako je broj vijećnika smanjen s 35 na 31 - te da su najjača politička snaga u Gradskom vijeću. Rekao je da je, što se tiče koalicija, posao gradonačelnika da slaže većinu u Gradskom vijeću te da će to biti njegov zadatak nakon što pobijedi na izborima.


- U ovom trenutku nema smisla o tome raspravljati, rekao je Mihanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!