11:40 / 29.10.2019.

Autor: HRT

Mikulić mijenja imovinsku, Maras ga traži ostavku

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: Marin Tironi/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Glavni državni inspektor Andrija Mikulić zatajio je 700 metara čestice u Malinskoj na Krku. Mikulić kaže da se radi o nenamjernom propustu i da je pokrenuo postupak promjene upisa kvadrature.
Glavni državni inspektor Andrija Mikulić zatajio je 700 metara čestice u Malinskoj na Krku. Umjesto 180 četvornih metara prijavljenih u imovinskoj kartici, kuća s okućnicom zapravo se prostire se na 867 metara, otkrio je RTL.

Mikulić
kaže da se radi o nenamjernom propustu i da je pokrenuo postupak promjene upisa kvadrature. Slučaj pomno prate i u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa u kojem su nam potvrdili kako se trenutačno provjerava Mikulićeva imovina pa bi ova priča uskoro mogla dobiti nastavak.

Slučaj je danas komentirao ministar europskih fondova Marko Pavić koji kaže da je imovinska kartica osobna odgovornost svakog dužnosnika, pa vjeruje da će Mikulić ispraviti podatke.


Ministar zdravstva Milan Kujundžić, na upit novinara da komentira ovaj slučaj, odgovorio je da nije upućen.

- Pretpostavljam da je pogriješio u pisanju, vjerujem da se greška potkrala u pisanju. Treba to provjeriti. Ne mogu komentirati ono što ne znam, rekao je Kujundžić.

Maras: Mikulić treba dati ostavku

SDP-ov Gordan Maras pozvao je Mikulića na ostavku, te rekao kako sve podsjeća na slučaj ministra Tolušića, ali da je Mikulićevo objašnjenje još nevjerojatnije.


-  On je rekao da se ispričava, a ja pozivam sve obrtnike i poduzetnike kada dođu inspektori  u kontrolu kada ih pošalje gospodin Mikulić da se jednostavno ispričaju kada se uoče zakonske nepravilnosti, jer očito gospodin Mikulić misli da je to dovoljno, rekao je Maras.

Mi u SDP-u mislimo da osoba koja se na takav način odnosni prema zakonima, odnosno prema onome što bi trebao podnijeti kao dokaz transparentnosti prema građanima, ne bi smio biti na tom mjestu, istaknuo je Maras.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!