21:04 / 29.07.2020.

Autor: I.D./HRT/HINA

Milanović i Beroš o "pozdravu laktovima"

-

-

Foto: - / -

Pogledajmo ono što govori Svjetska zdravstvena organizacija. Od svih kontakata, najgori je onaj rukom jer prenosimo najviše aerosola i mogući virus na druge osobe, kazao je Beroš.
Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je polemike i dvojbe oko potrebe nošenja maski i pozdravljanja laktom rekavši da je u vrijeme svjetske pandemije koronavirusa nužno pogledati i prenositi znanstveno relevantne informacije.

- Pogledajmo ono što govori Svjetska zdravstvena organizacija. Od svih kontakata, najgori je onaj rukom jer prenosimo najviše aerosola i mogući virus na druge osobe, kazao je Beroš nakon sjednice užeg kabineta Vlade.

Epidemija koronavirusa - najnovije informacije

Puno je bolje, dodao je, dotaknuti se laktovima, a najbolje bi bilo uopće se ne pozdravljati.

- Zna se što podrazumijeva bliski kontakt -  a to je rukovanje. Dodirivanje laktovima nije bliski kontakt. Dakle, tu samo moramo pogledati znanstveno relevantne informacije, rekao je ministar Beroš.

Među onima koji dovode u sumnju potrebu nošenja maski i pozdravljanje laktom je i predsjednik Republike Zoran Milanović koji je danas rekao da je pozdrav laktovima glupost.

- Shvatio sam da je pozdrav laktovima glupost jer čovjeku dolaziš na pola metra, a kad se rukuješ dolaziš na jedan metar, rekao je Milanović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!