Milanović o smrti novinara Matijanića: Ako je dio toga točno, nije dobro

07.08.2022.

16:41

Autor: T.D./HRT

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Zoran Milanović je uoči Sinjske alke odgovarao na novinarska pitanja o političkim i društvenim aktualnostima te rekao kako više neće komentirati Srbiju.

- To nije beznačajno, ali nema smisla. Očito argumenti ne padaju na plodno tlo. Dobre namjere su nebitne. Neka rade ono što je najbolje za njih, rekao je.

Komentirao je i smrt novinara Vladimira Matijanića.

- On je prije svega čovjek. Ono što je izjavila njegova partnerica je cijeli niz ozbiljnih stvari. Toliko ozbiljnih i zabrinjavajućih da to treba detaljno ispitati. Ako je dio toga točno, nije dobro. Moguće da je odgovornost osobna pa kad se DORH u roku 15 minuta pozabavio izvidima, da pitam što je s Banožićem i njegovim slučajem jer on je ulovljen, tri mjeseca čekamo ništa. Dobro kad se događa brzo, nije dobro kad se uopće ne djeluje, rekao je Milanović.

Komentirajući izjavu sinjskog gradonačelnika da ga ignorira premijer Andrej Plenković, Milanović je primijetio da njih dvojica nisu u dobrim odnosima.

- To je teško u politici gurnuti u stranu, i meni je teško a nekima je nemoguće, dodao je Milanović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!