Milanović: Ovo što se dogodilo u Vinkovcima sa županom ide do vrha

16.03.2023.

14:49

Autor: T.D./Vijesti/HRT

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Republike Zoran Milanović komentirao je danas slučaj uhićenog HDZ-ova vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića zbog nezakonitosti povezanih s prošlogodišnjom prometnom nesrećom, ustvrdivši kako to što se dogodilo ide do vrha, aludirajući da premijer ima veze s time.

Istražne radnje, moguće podizanje optužnice, ali i postupke župana Dekanića, komentirao je predsjednik Zoran Milanović.

- Poznaje li zakon procedure prema kojem se napiješ, divljaš u autu i burgijaš okolo i mašeš kandžijom po selu, rušiš ogradu i streseš auto s časnim sestrama i onda krivotvoriš izvješće? Poznaje li to zakon ili je to stranačka legislativa koja to poznaje? Ovo što se dogodilo u Vinkovcima s ovim županom, to ide do vrha. Bio sam premijer, ne znam što zakon poznaje, ja se u pravilu ponašam protuzakonito i protuustavno za razliku od Plenkovića, ali to da se župan u moje vrijeme ponapijao i porazbijao pola šora i avliju i da je to zataškavano godinu dana, da premijer nema s tim nikakve veze, e to, brate, na nekom drugom molitvenom doručku pričaj. To je problem. Koji zakon to pozna? Koji moralni kodeks? Koja vjerska knjiga? To je upropaštavanje države, rekao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!