Milanović premijera nazvao huškačem, ubrzo mu odgovorio HDZ

16.05.2023.

14:11

Autor: HRT/IMS

Milanović i Plenković/Arhiva

Milanović i Plenković/Arhiva

Foto: Davor Puklavec / PIXSELL

Odgovarajući na pitanja novinara u Slavonskom Brodu, predsjednik Zoran Milanović odgovorio je i premijeru Plenkoviću koji ga je nazvao huškačem.


-  Meni su dolazili na vrata, u mom odsustvu, dok su supruga i mlađi sin bili doma, grlati momci i urlali pod prozorom. Danas s nekima od njih pijem kavu i razgovaramo o tome što je pošlo po zlu tada i zašto se nismo razumjeli. Znate tko ih je huškao? Plenković i njemu slični koji su ih bez sekunde braniteljskog staža išli poticati u šator, to je bilo huškanje, i to ljudi koji nisu nužno svi imali loše namjere,  rekao je Milanović.

- I neka ne govori o huškanju. Ako je netko huškač, on je, poručio je Milanović.

Iz HDZ-a je stigla reakcija na Milanovićevu izjavu.

- Sad zamislite da dobijete neku sigurnosnu prijetnju koja je povezana sa sigurnosnom ugrozom predsjednika Republike i da se nešto dogodi, da se ide gledati je li bilo upozorenja i znakova da bi se nešto moglo dogoditi, da se ustanovi da je tu sigurnosnu prijetnju netko dobio, evidentirao i rekao nema veze. Business as usual, ja sam frajer, neće se najvjerojatnije ništa dogoditi. To je jedna nenormalna, iracionalna politika, za koju smatram da šalje lošu poruku svim akterima na političkoj sceni i hrvatskom društvu, rekao je Mario Kapulica, HDZ.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!