Milanović primio izaslanstvo Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo

19.10.2021.

14:39

Autor: HRT/Hina/D.D.

Milanović primio izaslanstvo Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo

Milanović primio izaslanstvo Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Predstavnici Centra Miko Tripalo informirali su predsjednika Milanovića o svojim aktivnostima i temama kojima se bave zadnjih nekoliko godina: stanje u pravosuđu, socijalno-demografska reprodukcija Hrvatske, europske vrijednosti kod mladih te radno zakonodavstvo i prava radnika.

Govoreći o stanju u pravosuđu, upozorili su kako je hrvatsko pravosuđe izrazito zatvoreno prema javnosti i netransparentno, s najnižom razinom javnog povjerenja među svim institucijama.


Budući da se žele pozicionirati kao thing tank udruga koja će kroz dijalog nuditi i rješenja, predstavili su predsjedniku Milanoviću rezultate istraživanja i preporuke koje su pripremili u cilju poboljšanja stanja u pravosuđu. 


U razgovoru o europskim vrijednostima kod mladih istaknuli su kako je nužno povećati informiranost mladih o EU pitanjima te tako podići njihovu svijest o koristima EU i načinima na koji se mogu aktivnije uključiti u procese donošenja politika koje utječu na njihove živote.


Na sastanku je upozoreno i na pojavu novih socijalnih rizika koji nameću promjenu demografske i socijalne paradigme.


Na sastanku s predsjednikom Milanovićem bili su predsjednik Upravnog odbora Centra Miko Tripalo Tvrtko Jakovina, član Upravnog odbora Goran Sunajko, predsjednik Skupštine Centra Viktor Gotovac, izvršna direktorica i članica Centra Vanja Mladineo, tajnik Centra Hrvoje Nemet i članovi Vinka Tomić Tripalo, Alan Uzelac i Vlado Puljiz.


Uz predsjednika Milanovića bila je savjetnica Predsjednika Republike za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!