Milanović u Matici hrvatskoj s polaznicima Komunikološke škole

16.02.2023.

16:56

Autor: Hina/E.P.C.

Predsjednik Zoran Milanović u Matici hrvatskoj

Predsjednik Zoran Milanović u Matici hrvatskoj

Foto: - / Ured predsjednika RH

Predsjednik Republike Zoran Milanović posjetio je Maticu hrvatsku, a nakon sastanka s vodstvom te institucije razgovarao je sa studentima i polaznicima Komunikološke škole Matice hrvatske.

Na sastanku s predsjednikom Zoranom Milanovićem, na kojemu su bili predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran, potpredsjednici Mario Jareb i Dubravka Oraić Tolić te glavni tajnik Marijo Dominiković, razgovaralo se o ulozi i aktivnostima Matice. Predsjednika Republike čelnici te institucije informirali su i o širenju Matice hrvatske osnivanjem novih ogranaka u Hrvatskoj i BiH, priopćeno je iz Ureda predsjednika RH.


Predsjednik Milanović je potom razgovarao sa studenticama i studentima novinarstva s Fakulteta političkih znanosti, Fakulteta hrvatskih studija i Hrvatskog katoličkog sveučilišta koji su pohađali Komunikološku školu Matice hrvatske, a koja je pokrenuta s ciljem da se studentima novinarstva i komunikologije pruži dodatno izvannastavno obrazovanje s područja medija. Program Komunikološke škole Matice hrvatske do sada je prošlo 12 generacija studenata, a zadnji je održan krajem prošle godine na Korčuli.


Studenti su s predsjednikom Milanovićem razgovarali o položaju studenata u hrvatskom društvu nekada i danas te o kvaliteti obrazovanja u Hrvatskoj i inozemstvu. Predsjednik Milanović govorio o svojem iskustvu u obrazovanja, ali i o položaju Hrvatske u Europskoj uniji i hrvatskim očekivanjima od članstva u Uniji te o radu političara i razlozima uključivanja u politički život Hrvatske.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!