Milanović: Zašto Zekanović nije priveden zbog vrećice s bijelim prahom

27.04.2022.

20:06

Autor: T.D./HRT/Hina

Zoran Milanović

Zoran Milanović

Foto: Robert Anic / Pixsell

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović rekao je u srijedu da bi trebalo ispitati okolnosti pod kojima je zastupnik Hrvoje Zekanović u Hrvatskom saboru s govornice pokazivao jutros vrećicu s bijelim prahom za koju tvrdi da ju je pronašao na Pantovčaku.


Milanović se zapitao kako je moguće da je Zekanović došao u Sabor i rekao da ima pola kile kokaina, a da ne bude uhapšen.

- Štiti ga imunitet, ali do određene razine, to je teško kazneno djelo, istaknuo je nakon otkrivanja spomenika žrtvama Holokausta u središtu Zagreba.

- Imunitet štiti od saobraćajke, sitnog HDZ-ovskog lopovluka, ali ovo je ozbiljno kazneno djelo, nisu ništa napravili. Taj mali je lopov, još ćemo razgovarati o tome, ustvrdio je.

Milanović smatra da je Zekanovića, koji je i sam priznao da je počinio kazneno djelo, hodao po Saboru sa značajnom dozom narkotika, kokaina, trebalo privesti i optužiti za raspačavanje teških narkotika i ispitati okolnosti slučaja ako je zaista imao kokain kod sebe.

- Ako nije, treba ga odmah strpati u ludnicu, ali ništa se nije dogodilo, dodao je.

- Da sam bio tamo, možda bih se poslužio, ali nisam bio nego u Rovišću kod HDZ-ovaca koji su me dočekali kao najrođenijeg, hvala im, krasni dečki i cure, rekao je Milanović.

Predsjednik je rekao za Zekanovića i da je "taj Plenkovićev glodavac odjednom očito počeo nešto raditi za novac, vodi okolo arapske investitore, što nije posao saborskih zastupnika i sumnjivo je".

Nezavisni saborski zastupnik Zekanović jutros je za govornicom u Saboru izvukao vrećicu s bijelim prahom, ustvrdio je da ju je našao u šetnji Pantovčakom te je pozvao ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića i resorne službe da se "pozabave time i na Pantovčaku naprave izvide".

Premijera Plenkovića s kojim je posljednjih dana ponovno u verbalnom medijskom dvoboju Milanović je optužio za smicalice.

- Nije rekao da će ići u Bruxelles na samit NATO-a samo da spriječi štetu koju predsjednik Hrvatske govori, ili je trebao reći da se slaže sa mnom, rekao je Milanović.

- On nije rekao ništa.. tipične udbaške smicalice, rekao je Milanović ponovno posežući za etiketom kojom već nekoliko dana barata u odnosu na premijera i njegovu obitelj.

Umjesto toga poslao je danas na mene "hrabrog zeca" (Hrvoja Zekanovića) i "rumenog seoskog đilkoša" (kicoša) kako je nazvao šefa diplomacije.

- Hrvatska je na prvom mjestu, rekao je i poručio: Dosta je bilo toga da Hrvatska bude predmet omalovažavanja, džeparenja, šikaniranja, skaču nam po kičmi, kradu nas.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!