Ministar Banožić u radnom posjetu 855. protupožarnoj eskadrili u Zemuniku

15.07.2022.

14:59

Autor: T.D./HRT

Mario Banožić

Mario Banožić

Foto: Slaven Branislav Babic / Pixsell

Ministar obrane Mario Banožić u petak 15. srpnja 2022. godine bio je u radnom posjetu 855. protupožarnoj eskadrili 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u Zemuniku. Sastao se s pilotima i tehničarima protupožarne eskadrile predvođenim zapovjednikom 93. krila brigadirom Krešimirom Ražovom i zamjenikom zapovjednikom 855. protupožarne eskadrile bojnikom Milanom Došenom koji su ministra izvijestili o stanju, planovima i provedenim zadaćama, stoji u priopćenju Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Ministar Banožić čestitao je i zahvalio svim pilotima i tehničarima na svemu što su učinili i što čine kako bi posljedice požara bile što manje.

- Ovogodišnja sezona je jedna od najzahtjevnijih. Hvala vam na svim nadljudskim naporima, na bespoštednoj borbi s požarima. Naši ljudi znaju kako je vaše djelovanje veliko jamstvo, da ste vi oni u koje se mogu pouzdati, oni koji čuvaju živote i imovinu, rekao je ministar obrane.

Istaknuo je kako je ZTC je preuzeo obvezu s remonta do kraja srpnja u postrojbu isporučiti jedan Canadair i dva Air tractora.

- Ugovorom o održavanju zrakoplova koji je Ministarstvo obrane sklopilo sa ZTC-om ugovoreni su svi preventivni i korektivni radovi, za što je Ministarstvo obrane osiguralo potrebna financijska sredstva, rekao je Banožić, napomenuvši kako je to temelj pripreme protupožarne sezone.

Brigadir Krešimir Ražov istaknuo je kako kao zapovjednik 93. Krila jamči učinkovitu pomoć u gašenju požara.

- Tehničari su dokazali da uspješno mogu održavati zrakoplove tijekom redovitih letačkih operacija. I oni i piloti dali su i daju sve od sebe za izvršenje svih zadaća koje se pred njih stavljaju, istaknuo je brigadir Ražov.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!