Ministar Banožić uputio čestitku povodom 27. obljetnice VRO Bljesak

01.05.2022.

10:26

Autor: M.M./HRT

Ministar obrane Mario Banožić

Ministar obrane Mario Banožić

Foto: Tomislav Miletic / Pixsell

Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku povodom 27. obljetnice VRO Bljesak, poručivši kako se s neskrivenom tugom, u molitvama prisjećamo svih naših vojnika i redarstvenika koji su položili svoje živote u VRO Bljesak. Čestitku prenosimo u cjelosti:

Poštovani sudionici vojno - redarstvene operacije Bljesak,

s ponosom obilježavamo dvadeset i sedmu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak. Još je u živom sjećanju hrvatskog naroda taj prvi svibnja povijesne 1995. godine – one u kojoj je hrvatski vojnik i redarstvenik pokazao kako je sazrilo vrijeme preokreta –vrijeme u kojem je Bljesak najavio Oluju!

Prepoznalo je hrvatsko vodstvo i hrvatski branitelji kako je došao trenutak da nama i svijetu pokažemo da nećemo trpjeti neprirodna stanja, kako Hrvatska i hoće i može ostvariti slobodu i mir!

Dokazao je hrvatski branitelj kako ne postoji izazov kojega ne može svladati.

S neskrivenom tugom, u molitvama se prisjećamo svih naših vojnika i redarstvenika koji su položili svoje živote i ostali primjer.

Hvala, poštovani sudionici VRO Bljesak na ponosu koji ste nam donijeli, na duhu zajedništva, na vjeri da možemo dosegnuti najviše ciljeve. Hvala vam za viteštvo koje ste pokazali! Hvala vam za jednu i jedinu, slobodnu i uspravnu, pobjedničku Hrvatsku!, stoji u čestitki ministra obrane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!