11:13 / 10.05.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/I.Z./HRT

Malenica predstavio reforme i investicije Nacionalnog plana za oporavak za pravosuđe

default error photo

Resorni ministri nastavljaju predstavljati Nacionalni plan oporavka i otpornosti vrijedan više od 49 milijardi kuna. Kako je u Šibeniku najavio ministar pravosuđa i javne uprave Ivan Malenica, deset posto tog iznosa predviđeno je za taj resor, a cilj je unaprijediti sustav ulaganjem u digitalizaciju, infrastrukturu i edukaciju.

- Sve ove projekte i sve ove reforme prate i određene zakonodavne aktivnosti i izmjena normativnog okvira koji predstavlja zapravo i temelj za provođenje određenih investicija i zajedno te dvije stvari te dvije komponente će dovesti do ubrzanja i sudskih postupaka i svih procesa, rekao je Malenica.

Malenica je rekao kako se najvažniji reformski procesi odnose na unaprjeđenje parničkog postupka. 

Komponente NPOO-a su gospodarstvo, javna uprava, pravosuđe, državna imovina, obrazovanje, znanost i istraživanje, tržište rada, socijalna zaštita i zdravstvo te obnova zgrada kao posebna inicijativa. Od ovog plana 54% bit će uloženo u gospodarstvo, i to u niz sektora kako bismo povećali konkurentnost, poručio je predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković navodeći ulaganja u zelenu tranziciju, energetsku tranziciju, obnovljive izvore energije, prometni sustav, vodno gospodarstvo, širokopojasnu infrastrukturu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!