13:34 / 02.08.2019.

Autor: HRT

Ministarstvo: Nije bilo prijava koje bi ukazivale na nasilje u obitelji

-

-

Foto: - / -

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izražava duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se dogodio noćas na zagrebačkoj Kajzerici te snažno osuđuje ovakav strašan čin nasilja, priopćeno je iz ministarstva.
Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izražava duboko žaljenje zbog tragičnog događaja koji se zbio noćas na zagrebačkoj Kajzerici te snažno osuđuje ovakav strašan čin nasilja, priopćeno je iz ministarstva.Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"S obzirom da se radi o slučaju teškog ubojstva, postupanje sustava socijalne skrbi u ovom trenutku usmjereno je na sigurnost i zbrinjavanje djeteta i poduzimanje daljnjih mjera njegove zaštite.

Sukladno svojoj nadležnosti centar za socijalnu skrb žurno je reagirao te je dijete koje je preživjelo ovu tragediju na odgovarajući način zbrinuto u najkraćem mogućem roku i na sigurnom je.
 
Prema hitno prikupljenim relevantnim informacijama te izvješću nadležnog centra za socijalnu skrb, napominjemo da u obitelji u kojoj se dogodio ovaj tragični slučaj nije bilo prijava koje bi ukazivale na nasilje u obitelji niti je počinitelj ubojstva evidentiran kao počinitelj nasilja u obitelji.
 
Nažalost, ovakve tragične situacije ubojstva predstavljaju ekstremni oblik nasilja na koji treba reagirati na svim razinama društva, prije svega senzibiliziranjem javnosti i prijavama sumnje za svako ponašanje koje odstupa od uobičajenog, a osobito kad se radi o zaštiti ranjivih skupina".

Preuzmite aplikaciju HRT Vijesti!

- Selanec o zločinu na Kajzerici: Nije slučajno. Sustavno je.
- Policija otkrila detalje zločina na Kajzerici
- Gruden: Pitanje je što se to zbiva u Hrvatskoj u posljednje vrijeme
Bandić: Zagreb je siguran grad; Grabar-Kitarović: Djetetu osigurati potrebnu skrb
Božinović: Jednostavno ne pamtimo ovakav zločin

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!