09:10 / 01.10.2020.

Autor: D.M./Studio 4/ hrt.hr

Mirela Holy: Ne laje pas zbog sela, nego zbog sebe

-

-

Foto: - / -

Nije bitno je li se jela prasetina, nego tko se družio i je li interesno povezan, kazala je Mirela Holy. Komentirala je i komunikaciju predsjednika i premijera.
- Predsjednik i premijer ovakvim komuniciranjem pokazuju svu ispraznost današnje politike. To je komuniciranje ni o čemu, potpuna praznina. Obojica se koriste vrlo niskim etiketama i to nije korisno za društvo i o istragama ne bi smjeli komunicirati, kazala je u Studiju 4 Mirela Holy.

➡️ Milanović se žestoko obrušio na Orešković i Puljak 
➡️ Afera JANAF: Nepresušan izvor inspiracije za političare
➡️ Plenković: Nije bilo velikog curenja informacija u aferi JANAF
➡️ Milanović: Ne mogu premijera privesti da razgovara sa mnom

- Trebali bi se suzdržati od komentiranja takvih stvari jer je po hrvatskom Ustavu pravosuđe potpuno odijeljeno od utjecaja izvršne i zakonodavne vlasti. Poslužit ću se narodnom "Pas ne laje zbog sela, nego zbog sebe", dodala je. Na pitanje smatra li da premijer govori istinu kad kaže da nije znao za istragu u aferi Janaf, kaže kako smatra "da dobar dio javnosti u to ne vjeruje".

- Sudeći prema dosadašnjem funkcioniranju vlada i političkog života - prije bih rekla da je znao, zaključila je. Afera Janaf, po njezinu mišljenju, mogla bi završiti po principu "Tresla se brda, rodio se miš". Smatra kako kod druženja u Kovačevićevu klubu "nije bitno je li se jela prasetina ili riba, nego tko se sve družio i je li interesno povezan".

"SDP je u krizi i ne bi trebao ići prema centru"

- I Peđa Grbin i Željko Kolar su priznati članovi SDP-a, ali je moja procjena da je Grbin progresivniji i liberalniji, vezano za ljudska prava i prava seksualnih manjina. Kolar se želi pozicionirati bliže centru, a SDP ne bi trebao ići tim smjerom, izjavila je Mirela Holy koja smatra da SDP treba ići još više lijevo.

➡️ SDP je u krizi, tko će postati novi predsjednik?
➡️ SDP: Grbin i Kolar u drugom krugu izbora

Više šansi u utrci za predsjednika stranke, dodaje Holy - ima Peđa Grbin, s obzirom na to da je u prvom krugu izbora dobio puno više glasova od Kolara, a njemu bi mogli otići i glasovi dani Ranku Ostojiću. Za Željka Kolara kaže da su ga podržali ljudi koji su podržavali Davora Bernardića. Dodala je kako SDP polučuje dobar rezultat kad zatomi unutarnje sukobe. Žao joj je što se takvi sukobi ne vode vezano za programe, nego u sklopu borbe za mjesta na listama.

Holy tvrdi da je SDP u velikoj krizi koja će se nastaviti jer je u toj stranci "na snazi  kalkulantstvo" i "pokušaj da se svidi svima". Time stranka prestaje biti progresivna i postaje "mainstream", smatra. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!