Mlađa osoba propucana u sukobu policije i navijača: "Stabilno je i dobro se oporavlja"

22.05.2022.

11:12

Autor: HRT/IMS

Karlovačka bolnica

Karlovačka bolnica

Foto: Kristina Stedul Fabac / PIXSELL

Kako HRT službeno doznaje iz Opće bolnice u Karlovcu, sinoć u 22.45 zaprimili su osobu s težim tjelesnim ozljedama, ali izvan životne opasnosti. Riječ je o mlađoj osobi koja je u Karlovac dovezena vozilom hitne pomoći iz Jastrebarskog nakon čega je podvrgnuta kirurškim intervencijama. Policija je jutros obavila službeni razgovor s ozlijeđenim.


- Zaprimili smo osobu koja je bila na mjestu događaja, međutim, nejasna je njezina uloga u svemu tome. Prema njegovoj izjavi, on nije bio aktivni sudionik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva propucavanja, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem. Njegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, radi se o prostrijelnoj rani potkoljenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro, rekao je Suad Crnica, spec. kirurg, subspecijalist plastične kirurgije.

- Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje.

Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-ak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti, priopćili su iz PU zagrebačke.

Autor snimke: Pixsell

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!