19:21 / 09.04.2021.

Autor: Dnevnik/IMS/HTV

Mladen Šćulac: Od ponedjeljka malo zatvaranje županije

Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije

Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije

Foto: HRT / HTV

Primorsko-goranska županija od ponedjeljka zbog pogoršane epidemiološke situacije prelazi na strože mjere, svojevrsno malo zatvaranje. O tome što će se sve promijeniti, za Dnevnik HTV-a govorio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Mladen Šćulac.

- Od ponedjeljka prestaju javna okupljanja i održavanje priredbi. Prestaje rad terasa, zatvaraju se trgovine odjeće i obuće. Pristup domovima umirovljenika kontrolirat će se, tako da osobe koje dolaze u posjet moraju imati negativan PCR test ili antigenski test. Zabranjuje se rad kazina, automat klubova i uplatnih mjesta. Ukratko, rekao je, malo manji "lockdown" nego što je bio prošle godine.

Na pitanje novinarke Elvire Dizdarević o radu hotela i kampova, Mladen Šćulac kazao je da oni nastavljaju rad za svoje goste, ali ne uslužuju nikoga izvana.

- Osnovne i srednje škole kojima je osnivač županija i u gradovima Crikvenici i Opatiji prelaze od ponedjeljka na online nastavu. U tim će školama biti osiguran dnevni boravak za djecu od 1. do 4. razreda za roditelje koji nemaju drugo rješenje za svoju djecu. Za grad Rijeku, ravnatelji škola odlučit će o modelu nastave - online ili nastavu uživo, rekao je načelnik županijskog Stožera. 

Sve uslužne djelatnosti, i trgovine, osim onih odjećom i obućom, nastavljaju svoj rad, ali u vremenu od 6 do 19 sati, rekao je Mladen Šćulac.

Naglasio je preporuku poslodavcima da uvijek kad je to moguće organiziraju svojim zaposlenicima rad od kuće ili rad u smjenama. 

- Svakako, apeliramo na poslodavce da u tome budu što predostrožniji, poručio je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!