11:55 / 09.04.2021.

Autor: HRT

Znatno strože mjere u Primorsko-goranskoj županiji

Lockdown u Rijeci

Lockdown u Rijeci

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Lockdown stupa na snagu 12. travnja i trajat će do 26. travnja, rekao je Mladen Šćulac, šef stožera civilne zaštite, na današnjoj konferenciji za novinare.

- Donijete su strože mjere za Primorsko-goransku županiju, zabrana svih javnih događanja i okupljanja, obustava rada trgovina odjeće i obuće. Rad od 6 do 19 sati, s maksimalno 10 kupaca u trgovini na sto kvadrata. Obustavlja se i rad kasina, automat-klubova, kao i zabrana posjeta u domovima za starije i nemoćne. Ovo su jako stroge mjere, ali to je jedini način da zaustavimo širenje epidemije, naglasio je Šćulac.

Zabranjuju se posjete u domovima za starije i nemoćne, dok škole prelaze na nastavu po modelu C, osim onih kojima je osnivač Grad Rijeka i koje će od prvog do četvrtog razreda imati nastavu po modelu A.

Od zabrane rada kafića i restorana izuzeti su ugostiteljski objekti u hotelima i kampovima, koji mogu raditi za svoje goste u unutarnjim i vanjskim prostorima.

Preporuka je da poslodavci gdje je god to moguće organiziraju smjenski rad i rad od kuće.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!