16:14 / 01.05.2021.

Autor: Regionalni dnevnik/HRT/IMS/D.D.

Mobilni timovi za testiranje turista na Kvarneru

Mobilni timovi za testiranje turista na Kvarneru

Mobilni timovi za testiranje turista na Kvarneru

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Za turiste koji borave na Kvarneru, a kojima radi povratka u matičnu zemlju treba test na COVID, od ovoga vikenda organizirani su dodatni mobilni medicinski timovi koji provode PCR i brza antigenska testiranja na 20-ak punktova u nekoliko kvarnerskih destinacija. Istodobno u sljedećih nekoliko tjedana očekuju se velike akcije cijepljenja diljem Hrvatske.

Za kvarnerske turiste testiranja se provode u hotelima, kampovima i na drugim lako dostupnim lokacijama.

- To je super! Bilo bi bolje da toga ima u svakom hotelu jer mi smo malo dalje, došli smo autom ovamo. Kod nas su pravila da sada ulazimo s ovim brzim testom, a ulazimo s PCR testom. Sve za odmor, kažu Duško i Velma Daić, bračni par iz Ljubljane.

- Mislim da je to super jer ti testovi uzimaju vrijeme i možda se neki i ne odluče poći na obalu, kaže gošća iz Slovenije.

- Ja sam pogranični radnik iz Rijeke, tu živim u Rijeci, ali svaki vikend dolazim doma i vraćam se. Tako sam u zadnji čas saznao za testiranje ovdje, tako da sam imao samo tu opciju, rekao je Mato Matanović.

Do sada je u Hrvatskoj cijepljeno više od 700.000 ljudi. Cijepljenje se u HZJZ-u provodi i danas i sutra. Idući tjedan otvaraju se još tri lokacije u Zagrebu.

- Cjepiva će biti dovoljno, sad će pristizati sve veće količine cjepiva. Sljedeći tjedan očekujemo preko 200 tisuća doza svih cjepiva. Preko 800 tisuća doza ćemo primiti u svibnju i trudit ćemo se da ih sve utrošimo na davanje prve, a ne ke i na davanje druge doze cjepiva, izjavila je Marija Bubaš, Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!