17:21 / 16.08.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

MORH: Dva Airtractora AT-802 gase požar kod Poljica

Dva Airtractora gase požar kod Poljica

Dva Airtractora gase požar kod Poljica

Foto: Zeljko Mrsic, ilustracija / PIXSELL

Dva aviona Airtractora AT-802 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u ponedjeljak u poslijepodnevnim satima na gašenju požara kod Poljica u Zadarskoj županiji, izvijestilo je Ministarstvo obrane RH (MORH).

Također, jedan helikopter Mi-8MTV bio je angažiran tijekom prijepodneva na gašenju požara u Biteliću kod Sinja u Splitsko-dalmatinskoj županiji.


Od početka II. faze Protupožarne sezone 21. lipnja do 16. kolovoza 2021., zračne snage Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH sudjelovale su u gašenju 72 požara.


Riječ je o 28 požara u Šibenskoj-kninskoj, 24 u Splitsko-dalmatinskoj županiji, 15 u Zadarskoj, tri u Dubrovačko-neretvanskoj i po jednom u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji.


Pripadnici protupožarnih snaga Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvršili su 51 protupožarno izviđanje u županijama priobalja.


Na navedenim zadaćama, gašenju požara i protupožarnom izviđanju, izvršeno je 3614 letova pri čemu je ostvareno 583,25 sati naleta, izbačeno je 16.309 tona vode, prevezeno 7,5 tona tereta i utrošeno je 3916 litara pjenila.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!