Motociklisti iz Vinkovaca prikupljaju humanitarnu pomoć za Ukrajinu

12:17 / 05.03.2022.

Autor: Dnevnik u podne/IMS/T.D./HRT

Humanitarna akcija za Ukrajinu

Humanitarna akcija za Ukrajinu

Foto: Dnevnik u podne / HRT

Pod sloganom "Pun gas za Ukrajinu" motociklisti i motociklistice iz Vinkovaca u središnjem gradskom parku danas i sutra prikupljaju humanitarnu pomoć za ratom pogođenu Ukrajinu.

Potrebne su hrana za djecu, higijenske potrepštine, deke i tople čarape, a sve što prikupe bit će dostavljeno veleposlanstvu Ukrajine u Zagrebu. Dio pomoći pokušat će odvesti sami na punktove gdje se nalaze izbjeglice. 

- Išli smo pod geslom "Pun gas za Ukrajinu" i već u sat vremena smo skupili dosta stvari za djecu, za te ljude koji su pogođeni ratom, naglasio je Ilija Zirdum, Moto klub Vinkovci.

- Mi suosjećamo s našim narodom. Ukrajinci sad prolaze isto što smo mi prolazili protiv nadmoćnijeg neprijatelja, tako da nam je ovo jako teško. Ali mi ćemo probati skupiti što više te humanitarne pomoći i odvesti na granicu Mađarska Rumunjska. To ćemo još vidjeti kako će proći, rekao je Slavko Šebalj, Moto klub Vinkovci.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!