13:33 / 18.04.2021.

Autor: HRT/I.B.

Možemo i Zagreb je naš obišli naselja u podsljemenskoj zoni

Tomislav Tomašević

Tomislav Tomašević

Foto: HTV / HRT

Uoči lokalnih izbora 16. svibnja, kandidati naveliko prikupljaju potpise. Rok za predaju je 1. svibnja do ponoći. Predizborni i izborni proces prate posebna epidemiološka pravila, pa se potpisi prikupljaju na štandovima na otvorenom, naravno, uz maske i razmak. Odluka o izbornim skupovima donijet će se potkraj mjeseca, ovisno o epidemiološkoj situaciji. Državno izborno povjerenstvo prijave će umjesto u Saboru primati na čak 576 mjesta, a izbori će biti poprilično skupi.

A gradske četvrti i danas su obilazili iz platforme Možemo i Zagreb je naš. Jutros su obišli naselja u podsljemenskoj zoni, kandidat za gradonačelnika Tomislav Tomašević govorio je o obnovi nakon potresa. U Markuševcu je stradalo mnogo obiteljskih kuća, a reakcije države i Grada nema, kaže Tomašević.

- Imamo ovdje kuće koje su opasne, koje se trebaju srušiti, a u ovih godinu dana nisu srušene. Ljudi ovdje žive pored njih u stambenim kontejnerima ili u nekakvim ljetnim kuhinjama koje su prenamijenili za stanovanje. U tom smislu, mi smo tražili da mehanizacija gradskih poduzeća pomogne ljudima u rušenju tih kuća, jer prosječna cijena rušenja stambene obiteljske kuće je oko 100 tisuća kuna, izjavio je Tomašević u Markuševcu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!