Mrak-Taritaš najavila kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba, Tomašević to nije očekivao

15:09 / 13.03.2021.

Autor: HRT/Hina

Kandidati za lokalne izbore

Kandidati za lokalne izbore

Foto: HRT / HTV

Predsjednica stranke GLAS Anka Mrak-Taritaš najavila je svoju kandidaturu za gradonačelnicu Zagreba naglasivši da u prioritete za bolju budućnost Zagreba spada promjena načina upravljanja gradom, konsolidacija gradskih financija i obnova Zagreba. Dosta je bilo ludosti, neozbiljnih projekata, trebamo se ozbiljno prihvatiti posla. To je jedan od razloga zašto sam se kandidirala za gradonačelnicu Zagreba, kazala je Mrak-Taritaš na konferenciji za medije.

Čelnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš samostalnu kandidaturu pod sloganom "Promjena koje se ne bojim" najavila je nakon što je o zajedničkom izlasku na izbore razgovarala prvo s platformom Možemo!, a nakon toga s SDP-om, no svi su pregovori bili neuspješni.

Tomislav Tomašević, kandidat platforme Možemo! za zagrebačkog gradonačelnika rekao je kako nije očekivao ulazak predsjednice Glasa Anke Mrak-Taritaš u utrku za čelno mjesto glavnoga grada. Smatra da na lijevom spektru neće biti većeg rasipanja glasova. Obilazeći Novi Zagreb, Tomašević je govorio, među ostalim, o prometnim problemima grada i rješenjima za njihovo otklanjanje.

- Jarunski most je "evergreen" predizbornih obećanja, rekao je i dodao da se o tome govorilo i u kampanji 2017. Ja sam i tada rekao, a i danas mislim da je jarunski most bitniji za rasterećenje prometa u ovom dijelu grada nego rotor, istaknuo je Tomašević.

SDP-ov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Joško Klisović u Podsusedu je najavio rješenja za zapadni rub Zagreba. Kako je rekao, sve su to realna obećanja. To su, kazao je, češće autobusne linije, veliko parkiralište na ulazu u grad, vodovodna i kanalizacijska mreža, sportski centar s bazenom, barem jedan dom za starije i nemoćne osobe.

-  Kad postanem gradonačelnik, kad uđem u ured, zadužit ću svoje ljude da naprave projekte upravo za ova pitanja. Viziju imam. Denivelacija željeznice sigurno će doprinijeti tome da se grad spoji i omogućiti da se ovaj prostor uz željeznicu puno pametnije iskoristi, rekao je Klisović.

HDZ-ov kandidat za osječkog gradonačelnika Ivan Radić bio je na sadnji prvih stabala u sklopu projekta "Slavonski botanički vrt" Zelenih Hrvatske. Budući "dnevni boravak" Osječana, kako su ga već nazvali, nalazi se na lijevoj obali Drave, pokraj Pješačkoga mosta.

- Osijek je oduvijek bio "zeleni grad" i mi ćemo u budućnosti činiti sve da to tako i bude, ali i da to pojačamo. Veliku pažnju u programu kojeg ćemo uskoro predstaviti, dat ćemo upravo zelenom Osijeku, izjavio je Radić.

Domovinski pokret predstavio je Domagoja Lovrića, svojeg kandidata za zagrebačkog župana, te Barbaru Knežević, kandidatkinju za gradonačelnicu Zaprešića.

Na predstavljanju je bio i čelnik stranke Miroslav Škoro, koji je poručio da je politika jednostavna stvar, ali za treba imati hrabrosti i istrpjeti uvrede. 

- Svi su ljudi bolji kandidati od onih koje imaju HDZ i SDP. Ja znam da ovdje stojim okružen ljudima koji su izrazito pošteni, dok oni to za sebe ne mogu reći, kazao je Škoro. 

Mostov kandidat za zagrebačkoga gradonačelnika Zvonimir Troskot najavio je u subotu u Kašini kako će se zalagati da Sesvetsko prigorje postane srce ekološke poljoprivredne proizvodnje, koje će svojim lokalnim proizvodima puniti zagrebačke tržnice. Sesvetsko prigorje bi, smatra Troskot, s dobrom poljoprivrednom strategijom i učinkovitom ekološkom proizvodnjom moglo domaćim eko proizvodima opskrbljivati tržnice cijelog Zagreba.

- Most će se u Zagrebu zalagati za brendiranje malih domaćih proizvođača Zagreba kako bi njihovi proizvodi bili što prepoznatljiviji svim Zagrepčanima, istaknuo je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!