Mrak-Taritaš: Prebaciti problem na leđa građana je nedopustivo

30.11.2022.

09:06

Autor: T.V./HRT

Anka Mrak Taritaš (GLAS)

Anka Mrak Taritaš (GLAS)

Foto: Luka Stanzl / PIXSELL

Zagrepčani će s Novom godinom plaćati 20 posto skuplju vodu, a cijene parkiranja u garažama izjednačit će se s onima za vanjsko parkiranje u središtu metropole. Gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao je da više od godinu dana u Zagrebu nije poskupjela nijedna komunalna usluga unatoč lošoj financijskoj situaciji te da su poskupljenja nužna. 

Najavljena poskupljenja u emisiju Studio 4 komentirala je Anka Mrak-Taritaš, saborska zastupnica GLAS-a.

- Da je problem sa zagrebačkim vodovodom, mi znamo već godinama. Godinama imamo velike gubitke na mreži, potres je napravio svoje da ta mreža ne funkcionira kako treba. Ali to prebaciti na leđa građana, apsolutno nam nije prihvatljivo. Građani grada Zagreba već i sada plaćaju preko 100 kuna mjesečno za 5-6 kubika vode. I sada to ponovno prebaciti na leđa građana, mislim da je nedopustivo. Postoje sredstva iz europskih fondova, treba o tome voditi računa. Vi to ne možete napraviti u godinu, dvije. Godine nemara dolaze na naplatu, ali na ovaj način mislim da je olako shvaćena cijela problematika, ustvrdila je Mrak-Taritaš. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!