16:59 / 07.08.2019.

Autor: HRT

MUP: Nije bilo prisile prema stranim državljanima kod Buhače

-

-

Foto: - / -

Ministarstvo unutarnjih poslova RH objavilo je priopćenje u vezi s upitima medija o postupanju hrvatske granične policije prema stranim državljanima na području Buhača.
Ministarstvo unutarnjih poslova RH objavilo je priopćenje u vezi s upitima medija o postupanju hrvatske granične policije prema stranim državljanima na području Buhača.

- Policija uz granicu s Hrvatskom pronašla ozlijeđene migrante 

"Jučerašnjeg dana između 20 i 21 sat policijski službenici na zaštiti državne granice PU karlovačke su na području Buhača zatekli u odvojenim skupinama ukupno 18 punoljetnih muških osoba u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, koji su od te namjere odvraćeni.

Nakon nekog vremena spomenute osobe su na području BiH zatekli i službenici Granične policije BiH,  koji su kontaktirali službujućeg šefa smjene PGP Cetingrad i o navedenome ga izvijestili.

Prema do sada prikupljenim saznanjima, prilikom odvraćanja policijski službenici nisu uporabili sredstava prisile prema osobama zatečenim u pokušaju nezakonitog prelaska državne granice, niti su na osobama bile vidljive ozljede niti je itko zatražio liječničku pomoć, a niti je o navodnim ozljedama izvijestila granična policija BiH prilikom međusobnog kontakta.

Kao i u svim slučajevima ovakvih navoda o postupanju policije, Ministarstvo unutarnjih poslova će detaljno ispitati istinitost navoda o ozljedama osoba, kao i istinitost navoda o uporabi sredstava prisile", stoji u priopćenju. 

Ranije je objavljeno da je bosanskohercegovačka granična policija zatekla noćas 18 lakše ozlijeđenih migranata na području Velike Kladuše. Primljeni su u tamošnji Dom zdravlja, a nakon pretraga svi su pušteni u pratnji policije. Migranti i brojni mediji u Bosni i Hercegovini tvrde da ih je pretukla hrvatska policija, a MUP RH to demantira. Tužiteljstvo BiH otvorilo je istragu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!