10:10 / 12.02.2020.

Autor: D.M./HRT/Hina

MUP o Zavadlavu - Laička interpretacija o metadonima nije točna

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U krvi Filipa Zavadlava su otkrili različite supstance i metadon kojega za odvikavanje od narkotika i smirivanje boli koriste ovisnici.

Filip Zavadlav koji je sredinom siječnja u centru Splita iz automatske puške ubio trojicu mladića u vrijeme ubojstva je bio pod utjecajem sintetičke droge metadon, pokazali su rezultati toksikološkog vještačenja napravljeni u MUP-ovom centru Ivan Vučetić.

- Zašto se javnost solidarizirala s Filipom?

- Istražni zatvor za ubojicu iz Splita - raspravno je nesposoban

Ministarstvo unutarnjih poslova (MUP) je objavilo da "laička interpretacija" u medijima koji su objavili da je trostruki spitski ubojica Filip Zavadlav u vrijeme zločina bio pod utjecajem metadona ne odgovara stručnom nalazu. Na svom tweeter profilu MUP je u srijedu objavio da je Centar za forenzička ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić nalaz toksikološkog vještačenja 10. veljače dostavio samo splitskom Županijskom državnom odvjetništvu. U objavi ističu da laička interpretacija u medijima ne odgovaraju stručnom nalazu i mišljenju vještaka. Na odvjetništvu su potvrdili kako imaju informaciju o tome, ali da rezultati još nisu stigli u splitsku Palaču pravde. Nalazi krvi Filipa Zavadlava su otkrili različite supstance i metadon kojega za odvikavanje od narkotika i smirivanje boli koriste ovisnici. Osim toga, nalaz je pokazao i da Zavadlav u vrijeme trostrukog ubojstva nije bio pod utjecajem alkohola.

- U klinici Vrapče psihijatrijsko vještačenje nad Zavadlavom

Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić je medijima rekao kako ni on još nije dobio nalaze, no da će on biti važan za daljnji tijek psihijatrijsko-psihološkog vještačenja koje se još uvijek provodi u prihijatrijskog bolnici Vrapče.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!