Velika smeđa mrlja na Bačvicama prolaznog karaktera

02.02.2021.

16:23

Autor: HRT/D.D.

Ekološki incident u moru na Bačvicama

Ekološki incident u moru na Bačvicama

Foto: Ilustracija / Pixabay

Na splitskim Bačvicama pronađen izljev smeđe tekućine u moru koju, kažu  Splićani, obilježava jak neugodan miris. Nakon izlaska vodnog redarstva na teren zaključak je da se radi o ispuštanju prolaznog karaktera. 

- Važno je naglasiti da na lokaciji nema javne odvodnje, svi objekti na plaži su u koncesiji grada Splita i spajaju se na internu stanicu koja se odvodi dalje prema ulici Petra Preradovića. Ta stanica je detaljno pregledana i inače je uredno održavana, te je zaključak je da je javni sustav u redu i da nema ispuštanja, izjavio je za portal HRT-a Ivica Perić, tehnički direktor Vodovoda i kanalizacije Split.

Budući da je mrlja u međuvremenu nestala, zaključeno je da se radi o ispuštanju prolaznog karaktera, te je o tome obaviještena Splitska obala i Vodopravna uprava koji su također izašli na teren.

- O počinitelju se vrlo malo zna, ali situacija je sada pod kontrolom i sve relevantne jedinice su obaviještene o incidentu i dalje prate situaciju na terenu, objasnio je Perić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!