Na Dugom otoku ima posla i za raseljene Ukrajince

11.04.2022.

14:04

Autor: Ana Marušić/"Rat u Ukrajini"/IMS/I.Z./HRT

 Mjesto Sali na Dugom otoku

Mjesto Sali na Dugom otoku

Foto: Dino Stanin/HTV / PIXSELL/HRT

Od dolaska ukrajinskih izbjeglica u našu zemlju, brojni su ih poslodavci iz Hrvatske zvali i nudili im posao. Istovremeno, i oni sami počeli su tražiti kako i gdje će se zaposliti. Pred nama je sezona, u kojoj je uvijek problem nedostatak radne snage. Jesu li neki Ukrajinci već posao pronašli u turizmu? HRT-ova novinarka Ana Marušić, javila se za HTV emisiju "Rat u Ukrajini" s Dugog otoka, kazavši da su Sali već desetak godina dom nekolicini ukrajinskih državljanki i državljana. Većina njih radi u lokalnoj tvornici ribe, koja uvijek ima otvorenih radnih mjesta, pa će se naći posla i za ostale Ukrajince, koji bježe od ratnih strahota.  

Glasnogovornik otočke tvornice Mardešići Darko Bonja istaknuo je kako je tridesetak Ukrajinca već unazad par godina zaposleno u toj tvornici. Ima pojedinačnih osoba, ali i mladih bračnih parova s djecom.

Zbog rata u Ukrajini, u Sale je došlo još Ukrajinaca, kojima je potreban posao. Bonja je naglasio kako tvornica Mardešići treba radnike i da su Ukrajinci dobro došli i tvornica će ih sa zadovoljstvom zaposliti.

Ukrajinci, koji bježe od ratnih zbivanja, traže posao, te su vrlo vrijedni ljudi. Neki od njih posao traže i u ugostiteljstvu.

Ugostitelj Danijel Lucić poručio je kako je velika potreba za radnicima, te se nada da će se Ukrajinci zaposliti i u tom sektoru.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!