Na graničnom prijelazu Pasjak uhićen jedan od najtraženijih europskih bjegunaca

12.10.2022.

15:43

Autor: T.D./HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Jučer su policijski službenici na graničnom prijelazu Pasjak, pri graničnoj kontroli ulaza putnika u Republiku Hrvatsku, zatekli 27-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je pješice stigao na navedeni granični prijelaz, a za kojim je Policijska uprava primorsko–goranska raspisala potragu s mjerom uhititi, objavila je Policijska uprava primorsko–goranska na svojim stranicama.

Ističu kako je potragu za spomenutim raspisao Županijski sud u Rijeci zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela u sastavu zločinačkog udruženja i neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Osim toga, radi njegova uhićenja, raspisane su međunarodne potrage u Schengenskom informacijskom sustavu i INTERPOL-ovoj bazi podataka.

Naglašavaju kako je zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenik uhićen i prepraćen u nadležni zatvor.

On je jedan od trojice hrvatskih državljana među 49 bjegunaca povezanih s organiziranim kriminalnim skupinama, čije je profile ove godine objavila Europska mreža timova za aktivno traženje bjegunaca (ENFAST). Na mjestu gdje se nalazila njegova fotografija je oznaka - uhićen, nije navedeno ime i prezime, fotografija je uklonjena, kao i njegov profil.

Druga dvojica hrvatskih državljana za kojima se još traga s tog popisa su 36-godišnji Manuel Vulić, kojeg se također tereti za zločinačko udruživanje i drogu, ali i teško ubojstvo i nedopušteno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari te 37-godišnji Tomislav Šoljić, osumnjičen za zločinačko udruživanje, utaju poreza ili carine i pomaganje pri teškom ubojstvu i pokušaju ubojstva.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!