Na Hvaru gori borovina i makija

11.11.2022.

14:38

Autor: I.Z./HRT/Hina

Na Hvaru gori borovina i makija

Na Hvaru gori borovina i makija

Foto: Marin Tironi / PIXSELL, arhiva

Požar koji je danas nakon podneva buknuo u mjestu Gromin Dolac na Hvaru i u kojemu na oko osam hektara gore maslinici, borova šuma i makija još nije ugašen, doznaje se od hvarskih vatrogasaca.

Kako je rekao zapovjednik DVD Jelsa Roman Radonić, na terenu su sva tri otočka DVD- a, Starigrad, Jelsa i Hvar sa 16 vatrogasaca i šest vozila. Vatra je buknula u maslinicima da bi se potom proširila u brdo zahvativši gustu borovu šumu i makiju.

U pomoć vatrogascima na terenu oko 13 sati su pristigli kanader i air tractor koji su se s vatrenom stihijom borili sat vremena nakon čega su odletjeli dalje.

- Nema nikakve, panike jer vatru držimo pod kontrolom. Otprilike zahvaćeno je oko osam hektara šume i makije. Nadamo se da ćemo požarište sanirati do večeri nakon čega ćemo proglasiti gašenje. Ovim požarom ljudi i objekti ni u jednom trenutku nisu bili ugroženi, rekao je zapovjednik Radonić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!