Na području Gospića situacija se normalizira

08:50 / 27.12.2021.

Autor: Hrvoje Matejčić/Studio 4/HRT/D.D.

Na području Gospića situacija se normalizira

Na području Gospića situacija se normalizira

Foto: Dnevnik / HRT

Smiruje se situacija na širem gospićkom području gdje su zbog obilnih oborina i izlijevanja Novčice, Bogdanice i bujice Tisove bile proglašene izvanredne mjere obrane od poplava. Vodostaj rijeke Novčice u ponoć je pao ispod 400 centimetara.

- Vodostaj je u opadanju, situacija se u potpunosti smirila, tamo gdje je bilo najkritičnije u Ličkom Novom u pet kuća podrumi su poplavili, kao i u pet gospodarskih objekata. I tamo se situacija u potpunosti smirila, voda se povukla, tako da je to ukupna šteta od jedne burne noći i dva dana protekla koja su obilovala kišom. Gospić je sada miran, više nema nikakvih izvanrednih okolnosti i sve su dežurne službe povučene s terena, izvještava novinar Hrvoje Matejčić za Dnevnik HTV-a.

- Kako nevolja ne dolazi sama, još uvijek je na određenim mjestima problem s pitkom vodom, te se preporučuje, pogotovo podno Velebita, da se voda prokuhava. Što se tiče vode, u jednom dijelu grada Gospića jučer je došlo do puknuća cijevi glavnog vodovoda, tako da su Gospićani u jednom većem dijelu još uvijek bez pitke vode. Kako smo doznali od komunalne službe, još uvijek se pokušava naći gdje je došlo do puknuća, dodaje novinar.


- Evo iz priloženoga vidi se dokle je voda bila! Ove godine je bilo 20 posto manje vode, izračunao je Frane Brkljačić, Lički Novi.

- Kako nije teško, čim je kišetina, već znam, odmah te glava boli. Daj radi, daj izvlači, ne znam di je tome kraj, to je već godinama tako, da se barem nešto pokuša po tome pitanju napraviti, kaže Božidar Brkljačić, Lički Novi.

Jučer je bilo pet prijava za intervencije vezano za ispumpavanje vode iz podruma i gospodarskih objekata. Neke su ceste neprohodne. Najteže je u Ličkom Novom, a u Pazarištima se situacija smirila. Zbog intenzivnih se oborina u pojedinim izvorištima povećala mutnoća pa voda nije za piće.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!