13:35 / 26.04.2020.

Autor: HRT/Hina

Na Udbini se karantena ukida u ponoć, ali uvjetno

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Što se županije u cjelini tiče, ovo je osmi dan za redom da nema novooboljelih osoba
Karantena na Udbini se ukida u ponoć, ali uvjetno, uz propusnice, te će ova odluka ostati na snazi samo ako se ne pogorša epidemiološka situacija, odlučio je u nedjelju Stožer Civilne zaštite Ličko-senjske županije.

Nakon što je pomno analizirana situacija u posljednjih 14 dana, Stožer je zaključio da su se stekli povoljni epidemiološki uvjeti za ukidanje karantene za područje naselja Udbina, ali će se i dalje vrlo pomno pratiti situaciju na Udbini i ako se ona pogorša, moguće je ponovno donošenje određenih epidemioloških mjera, priopćeno je medijima.

Izlazak iz Udbine za tamošnje će stanovništvo biti moguć samo uz e-Propusnice, te županijski Stožer od Stožera civilne zaštite Općine Udbina zahtijeva da vrlo pomno analizira izdavanje propusnica, da bi se održala povoljna epidemiološka situacija.

Županijski se Stožer ujedno zahvalio stanovnicima Udbine na razumijevanju i odgovornom ponašanju i ocijenio da se do tog uspjeha došlo zajednički, te uz striktno pridržavanje Udbinjana propisanih epidemioloških mjera.

Što se županije u cjelini tiče, ovo je osmi dan za redom da nema novooboljelih osoba. Ukupno su od Covida-19 oboljele 22 osobe, a tri su izliječene. Na Udbini je i dalje 14 oboljelih, u Korenici petero, a tri su osobe proglašene zdravima, jedna ranije u Senju i sada dvije u Novalji.

Jedino mjesto u Hrvatskoj koje je zbog epidemije u izolaciji, u ponoć izlazi iz karantene. Mještani Udbine u kojoj se broj zaraženih zaustavio na 14, prema posebnom su režimu živjeli 16 dana. Kolegi Hrvoju Matejčiću Udbinjani su ispričali svoju priču s druge strane policijske barikade.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!