09:33 / 26.06.2021.

Autor: T.V./HRT

Pojačan promet na cestama u smjeru mora

Gužve pri ulasku iz Slovenije u Hrvatsku

Gužve pri ulasku iz Slovenije u Hrvatsku

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Pojačan je promet na većini cesta u smjeru mora i obrnuto prema unutrašnjosti. Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola, na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.


Već oko 7 sati ujutro počele su se formirati kolone pa se za ulazak u Hrvatsku na GP-u Rupa čekalo i do dva sata. Sada je situacija znatno bolja, no dosta se čeka na izlazu iz Hrvatske. U posljednjih 12 sati na ovom su prijelazu ušla 1.183 vozila, a izašla 374, izvijestila je za Podnevni dnevnik novinarka Ivana Perić.

Na naplatnoj postaji Lučko u ovim trenucima nema velike gužve, povremeno se poveća broj vozila u oba smjera, no brzo prolaze pa se  ne stvaraju kolone. Od ponoći pa do 12 sati danas u smjeru mora prošlo  je 17.700 vozila, u smjeru unutrašnjosti 3.300 - javila je novinarka Jelena Bokun.

Vozi se usporeno:

- na autocesti A7 Rupa-Diračje ispred graničnog  prijelaza  Rupa u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km;

- na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 2 km, a dijelom se proteže i na Istarski ipsilon;

- ispred tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je 800 m;

- na Jadranskoj magistrali (DC8) prije Stobreča u smjeru Podstrane;

- na Krčkom mostu u oba smjera (DC102), kolona ispred  rotora Šmrika u smjeru Hreljina oko 500 m (DC102);

- na prilazima turističkim središtima u Istri i duž jadranske obale, na pojedinim graničnim prijelazima i u trajektnim lukama i pristaništima;

- na pojedinim dionicama državnih cesta i na autocestama, u blizini odmorišta, kod ulaza ili izlaza s autocesta te na dionicama cesta gdje traju radovi.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola, na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Trajekti i katamarani plove redovito, uz povremeno pojačan priljev vozila u trajektnim lukama i pristaništima.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!