13:25 / 25.08.2019.

Autor: HRT

Napad u Viškovu: Za prijetnje i tjelesnu ozljedu prijavljen državni službenik

-

-

Foto: - / -

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti, sinoć predan pritvorskom nadzorniku.
Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjim hrvatskim državljaninom M.Š., a vezano za događaj koji se 20. kolovoza ove godine dogodio u Viškovu, priopćeno je iz PU primorsko-goranske. Osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti, sinoć predan pritvorskom nadzorniku. U priopćenju se navodi da je riječ o državnom službeniku koji je 1. siječnja iz Državne uprave za zaštitu i spašavanje preuzet u Ravnateljstvo civilne zaštite. On će sukladno Zakonu o državnim službenicima biti udaljen iz službe.

Policijski su službenici 42-godišnjaka uhitili jučer u ranim jutarnjim satima te započeli kriminalističko istraživanje tijekom kojeg je utvrđena sumnja da je 20. kolovoza oko 20 sati, ispred stambene zgrade u Viškovu, došlo do sukoba zbog parkiranog vozila prilikom čega je osumnjičeni 42-godišnjak oštećenom 70-godišnjem hrvatskom državljaninu, zbog nacionalnog identiteta, uputio ozbiljne prijetnje. Također, tjelesno ga je napao uslijed čega je oštećeni 70-godišnjak lakše ozlijeđen, priopćila je u nedjelju PU primorsko-goranska.

Policija istražuje još jedan napad na pripadnika srpske manjine

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je, uz kaznenu prijavu, za kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede, počinjenih na osnovi nacionalne pripadnosti, sinoć predan pritvorskom nadzorniku. U nedjelju mu je na riječkom Županijskom sudu određen istražni zatvor od 30 dana.

Sudac istrage odredio je M.Š. na prijedlog Općinskog državnog odvjetništa u Rijeci pritvor zbog opasnosti utjecaja na svjedoke, a odbacio je prijedlog za određivanja pritvora zbog opasnosti od ponavljanja djela, doznaje se sa suda.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!