Naložena obdukcija ubijenog vatrenim oružjem na Lemić Brdu

17.09.2022.

Zadnja izmjena 19:29

Autor: Hina/Tanja Kuturovac/Dnevnik/HRT

Jedna je osoba ubijena i jedna ranjena u sinoćnjoj mahnitoj pucnjavi

Jedna je osoba ubijena i jedna ranjena u sinoćnjoj mahnitoj pucnjavi

Foto: Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Karlovcu naložio je obdukciju tijela 65-godišnjaka koji je ubijen u Lemić Brdu u petak navečer vatrenim oružjem, javlja DORH, a u karlovačkoj bolnici doznaje se da je ranjena osoba stabilno. Dežurni liječnik Juraj Katušin rekao je u izjavi za Hinu da je pregledao i osumnjičenog za ubojstvo i teško ranjavanje, kojemu su utvrđene lakše tjelesne ozljede, i stabilno je.

Jedna je osoba ubijena i jedna ranjena u sinoćnjoj mahnitoj pucnjavi 68-godišnjaka po karlovačkom prigradskom naselju Lemić Brdo. On je još sinoć uhićen, a što ga ja nagnalo na pucnjavu po susjedima i rodbini, istražuje županijsko državno odvjetništvo. Ulaz u mjesto blokirano je od ranog jutra svima osim mještanima.

Dva sata straha i neizvjesnosti - to su sinoć proživljavali mještani Lemić Brda. Pucnjava je počela oko 18 sati. Pomahnitalom 68-godišnjaku prva je meta bila - kuća njegova susjeda i rođaka. Ubio ga je na pragu.

- Onda je dalje autom otišao kod drugoj susjeda, pucao je po njihovoj kući, zatim se vratio u svoju kuću, pa je onda pješke krenuo po selu, od kuće do kuće, pucao je po svim kućama, po autima, po ljudima, rekao je Robert Juhas iz Lemić Brda.

Ranio je još jednog muškarca. Ozljede su lakše, nije u životnoj opasnosti.

- Zadržan je na našem odjelu traumatologije, bit će tu sigurno nekoliko dana dok se isključi razvoj komplikacija, eventualnih komplikacija. Radi se o ozljedama glave? Među ostalim, radi se i o ozljedama glave, rekao je Juraj Katušin, specijalist traumatologije i ortopedije Opće bolnice Karlovac.

U selu i danas tragovi divljanja vatrenim oružjem. Nastradale su fasade, prozori, sjenice, automobili. Za sobom je po dvorištima ostavio prazne čahure. Ljudi su se u svojim kućama skrivali u WC-ima.

Počinitelj je na kraju zapalio vlastitu kuću. Zbog gašenja požara i mjera opreza, uza sve - mještani su gotovo 3 puna sata bili u mraku, bez struje.

Svladali su ga pripadnici antiterorističke jedinice Lučko koji su došli u navalnom vozilu.

"Antiteroristička jedinica Lučko ga je svladala i privela kad je opasnost za okolinu bila najmanja, odnosno kad se počinitelj pokušao udaljiti vozilom iz svoje obiteljske kuće. Tom prilikom 68-godišnji muškarac koji se dovodi u vezu s ovim događajem je uhićen te će nad njim biti provedeno kriminalističko istraživanje.", priopćila je PU karlovačka.

Agonija mještana Lemić Brda nastavlja se i tijekom današnjega dana. Od jutra je blokiran ulaz u selu, sve je puno policije, istragu provodi županijsko državno odvjetništvo. Tek će istraga pokazati što je osumnjičenog nagnalo na ubilački pohod. Neslužbeno, već je otprije poznat policiji koja mu je oduzela vatreno oružje. Očito, nije sve. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!