U samo dva sata u Vinkovcima cijepljeno 400-tinjak građana, pitali smo ih - zašto?

30.10.2021.

08:20

Autor: HRT

 Samo dva sata u Vinkovcima je cijepljeno 400-tinjak građana, pitali smo ih - zašto?

Samo dva sata u Vinkovcima je cijepljeno 400-tinjak građana, pitali smo ih - zašto?

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nastavlja se rast broja novozaraženih koronavirusom - u posljednja 24 sata zabilježeno je 4547 novih slučajeva, 1330 pacijenata na bolničkom je liječenju, a njih 175 na respiratoru. Preminulo je 30 osoba.


Anketa: Zašto baš sada na cijepljenje?

Masovno cijepljenje protiv koronavirusa nastavlja se diljem zemlje, pa i u Vukovarsko-srijemskoj županiji, gdje bilježe porast broja prvih primljenih doza.

U dugom redu za cijepljenje pred Osnovnom školom A. G. Matoša u Vinkovcima bilo je i onih koji su došli po prvu dozu.

Razlozi za cijepljenje - različiti. Pogledajte anketu:

U najistočnijoj županiji cijepljeno je gotovo 56 posto odraslog stanovništva. Jedno je vrijeme interes za cijepljenje stagnirao, no tijekom listopada bilježe porast. Tomu u prilog idu i brojevi - samo u prva dva sata u Vinkovcima je cijepljeno 400-tinjak građana, gotovo dvostruko više nego prije dva tjedna.

Novi drive-in punkt

Od utorka će na zapadnom ulazu na Zagrebačkom velesajmu biti otvoren novi punkt za drive-in testiranje. Radit će svih sedam dana u tjednu od 10 do 13, a testiranje će se obavljati uz liječničku uputnicu i online naručivanje. Danas se u redu čekalo i ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" u Zagrebu.

Dramatična noć na COVID odjelu 

Novinari HRT-a svjedočili su dramatičnoj noći s četvrtka na petak na COVID odjelu u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu. Žena (23), koja je morala na hitni porođaj, na respiratoru je. U jedinici intenzivnog liječenja mjesta više nema. Bojazan liječnika da neće moći zbrinuti sve pacijente sve je veći.

COVID potvrde u drugim državama

Iz Nacionalnog stožera poručuju da prate kako se COVID potvrde primjenjuju u drugim državama.

- Ekstenzivno, njihova primjena može podići razinu cijepljenja 1-2%, međutim pitanje je onda kakvu ćete socijalnu cijenu oko toga platiti, komentirao je Davor Božinović, načelnik Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu RH. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!