14:59 / 03.05.2020.

Autor: Aleksandar Stanković/IMS/HRT

Nedjeljom u dva: Marko Vučetić

-

-

Foto: - / -

Gost emisije Nedjeljom u dva bio je nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić.
Nezavisni saborski zastupnik Marko Vučetić, političar koji je u Sabor ušao na listi Mosta i nema se više namjeru kandidirati na izborima jer tvrdi da je hrvatski parlament beskoristan, rekao je u emisiji Nedjeljom u dva da je njegov filozofski eksperiment, kako je nazvao svoj ulazak u Sabor, u završnoj fazi.

- S ovim mandatom bit će i završen. Uistinu nemam potrebe niti ikakve namjere, a čini mi se i da bih napravio diverziju na društvo kad bih ponavljao i činio isto. A u sadašnjim okolnostima nije moguće nego upravo činiti isto i ponavljati se. I na taj način urušiti sebe, kazao je.

Za hrvatsku politiku kazao je da je "krivotvorina" jer tvrdi "nema političara i političke opcije koja nije sebe negirala", a i ona s kojom je on surađivao. On kao političar, kazao je, može otići samo u onu opciju koja mu omogući vlastitu smrt, a to je on sam..

- Ne želim ići prema tuđoj smrti, nisam htio ići ni prema smrti Mosta, niti HDZ-a, ni SDP-a niti smrti ljevice, nego želim ići isključivo prema vlastitoj smrti, prema vlastitim odabirima i nastupam kao strogi pojedinac, naglasio je. Mnogi su mu, dodaje Vučetić - nudili prolazna mjesta na listama, ali to čine upravo zato jer ne čuju ono što on govori.

- Ja ne želim biti jedan od njih, a smatram i duboko shvaćam da se politika mijenja samo s udruženim građanima. Jedan pojedinac u Saboru može djelovati na razini intelektualne igračke. Dijelom sam to i bio. Onaj koji na drugačiji način progovara o hrvatskoj stvarnosti. Građani su se familijalizirali samnom. Ali kad bih učinio ono što sam rekao da neću učiniti, onda između mene i svih drugih ne bi bilo razlike, kaže.

Što je još rekao, pogledajte i na našoj platformi HRTi.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!