Nema novooboljelih, Stožer ukinuo pauzu za dezinfekciju

07.06.2020.

08:16

Autor: Vijesti/IMS/P.F./M.Š./HRT

default error photo
Nove podatke o zaraženima koronavirusom objavio je Nacionalni stožer civilne zaštite oko 14 sati.
U Hrvatskoj ni danas nema novozaraženih koronavirusom. Na bolničkom je liječenju 10 osoba, od toga su dva pacijenta na respiratoru.  Na kućnom liječenju je 7 osoba. Ukupan broj preminulih je 104, izvijestio je Stožer civilne zaštite.

Trenutačno je potvrđeno ukupno 2.247 osoba zaraženih koronavirusom, a 2.126 osoba se oporavilo. 

Dosad je testirano ukupno 68.740 osoba, a u posljednja 24 sata njih 226.

● Sve o koronavirusu

Imamo još samo 17 aktivnih slučajeva bolesti. U Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu više nema hospitaliziranih zbog koronavirusa.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

- Nastavno na povoljnu epidemiološku situaciju Stožer je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19, kojom je ukinuta obvezna pauza od sat vremena između dvije smjene radi izmjene radnika te čišćenja i dezinfekcije prostora za trgovine koje rade dvokratno. Naravno, to ne znači da čišćenje i dezinfekcija prostora više nisu potrebni, već je preporuka Stožera da se redovito provode čišćenje i dezinfekcija prostora trgovina sukladno preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, napominju u Stožeru.

Beroš: Moramo biti korak ispred koronavirusa

- To je sjajan rezultat i postignut je sinergijom i struke i politike i, naravno, naših građana. Kao društvo pokazali smo spremnost za velika odricanja, pokazali smo zajedništvo, pokazali smo sinergiju, pokazali smo odgovornost i jedino tako možemo dalje, smatra ministar zdravstva Vili Beroš.

- Neki spominju i drugi val, spominju jesen. Ono što je potrebno je da budemo promišljeni, odgovorni i da nastojimo uvijek biti, kao što smo od početka bili, korak ispred ovog virusa, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!