Neodgovornim gliserašima naplaćeno 400 tisuća kuna kazni

23.07.2022.

09:47

Autor: HRT/D.M.

Lov na nesavjesne vozače skutera

Lov na nesavjesne vozače skutera

Foto: Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture / HRT

Službenici svih kapetanija u okviru akcije „Sigurna plovidba 2022“ izvršili su 438 inspekcijskih nadzora temeljem kojih su utvrdili 172 povrede propisa i prekršiteljima naplatili preko 400 tisuća kuna kazni, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Akciju pojačanog nadzora sigurnosti plovidbe, koja je održana jučer, 22. srpnja od 10 do 18 sati na području svih lučkih kapetanija, ispred resornog Ministarstva mora, prometa i infrastrukture pratio je državni tajnik za more i EU fondove Josip Bilaver te ravnatelj Uprave sigurnosti plovidbe kap. Siniša Orlić.

U akciji je sudjelovalo 100 službenika Uprave sigurnosti plovidbe resornog Ministarstva, a inspekcijski nadzor na moru proveden je sa 23 plovila iz sastava lučkih kapetanija i pripadajućih ispostava, kojima je izvršeno 438 inspekcijskih pregleda i utvrđeno ukupno 173 povrede propisa, temeljem Pomorskog zakonika, odnosno Pravilnika o sigurnosti pomorske plovidbe.

Sudionicima u pomorskom prometu, kojima su utvrđeni prekršaji izrečene su novčane kazne u ukupnom iznosu od 406.000 kuna.

U jednoj od akcija s policijom bio je naš Edi Škovrlj. Pogledajte videoprilog. 


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!