Netko u Radovinu masovno truje životinje

17.03.2021.

20:25

Autor: Kristina Štrbac/Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Trovanje životinja u Radovinu

Trovanje životinja u Radovinu

Foto: Dnevnik / HRT

Zadarska policija istražuje slučajeve trovanja životinja u zadarskom zaleđu. Po polju i putovima, nepoznate osobe već godinama bacaju otrov, no prije dva tjedna situacija je eskalirala. Mještani su otrov počeli pronalaziti u blizini svojih kuća, i to u cijelome mjestu. Uginulo je nekoliko životinja.


Vlasnici životinja u ovom idiličnom mjestu posljednjih dana žive u strahu. U zaseoku Marasovići nema kućnog ljubimca koji nije bio otrovan.

- Stavljali im soli u usta, zalijevali je i zvali veterinara da pripremi injekciju. Brat mi ju je donio, dali smo injekciju i spasili je u zadnji čas. A ovome nije trebalo, pošto je pužomor valjda bio, nije toliko jak bio, kaže Snježana Dokoza iz Radovina.

Snježana je uspjela spasiti dva psa. Treći je uginuo. U mukama je uginuo i susjedov tornjak od 80 kila, ali i mačke Jasne Dokoze.

- Ja sam našla svoja dva mačka, uginuli su od nekog otrova, išla im je pjena na usta. I sad neki otrov ostavljaju, ne znamo tko. Uglavnom blago iz dana u dan nalazimo da ugiba po cijelom Radovinu, kaže Jasna Dokoza.

Slična priča i na posve drugom kraju sela, kod Mirka Uzelca koji u svojem dvorištu hrani lokalne mačke.

- U zadnja dva mjeseca od tih 29, 22 mačke su nestale, a 10 je došlo u dvorište i uginulo, kaže Mirko Uzelac.

Slučaj istražuje i policija. Vlasnici životinja u Radovinu trovača pasa i mačaka mole da otrov prestane bacati.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!